19ος Δρόμος Υγείας 16,5 χλμ. στον Βόλο – 1ος Γύρος Λίμνης Καστοριάς – 2ο Πράσινος Ημιμαραθώνιος

1ος Γύρος Λίμνης Καστοριάς

Ο Δήμος Καστοριάς σε συνεργασία με το περιοδικό RUNNER διοργανώνουν τον 1ο Γύρο Λίμνης Καστοριάς 30 χλμ. και τον 1ο Αγώνας Δρόμου «Μαυριώτισσας» 10 χλμ., την Κυριακή 20 Μαΐου.

 Ο αγώνας θα γίνει στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2012» που γίνονται φέτος για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. Ώρα εκκίνησης: 9:30 π.μ.Η εκκίνηση του αγώνα των 30 χλμ.θα πραγματοποιηθεί από την Πλατεία Μακεδονομάχων Καστοριάς (επί της οδού προ της έναρξης της Λεωφ.Νίκης) με κατεύθυνση, διαμέσου των οδών Ορεστείων και 11ης Νοεμβρίου, καθώς και από την αρχή της Μεγ.Αλεξάνδρου όπου βρίσκεται ο φωτεινός σηματοδότης, από την Λ. Κύκνων προς την υπόλοιπη παραλίμνια οδό, προς Δισπηλιό, μέσω της 1ης παρακαμπτήριας οδού που οδηγεί προς τον Προϊστορικό Λιμναίο Οικισμό και καταλήγει όπισθεν του Τελωνείου Καστοριάς, στη συνέχεια προς Μαυροχώρι, Πολυκάρπη, διέλευση εντός του οικισμού της Μεταμόρφωσης και επαναφορά στον επαρχιακό δρόμο, προς περιοχή Παλαιό Τσιφλίκι  Καστοριάς, διασταύρωση Κεφαλαρίου-Ε.Ο.Καστοριάς-Βιτσίου έως ΤΕΕ/ΕΠΑΛ/ΙΕΚ και εν συνεχεία μέσω της Λεωφ.Κωπηλατών, ήτοι όπισθεν των νέων εργατικών κατοικιών και όπισθεν των Γενικών Λυκείων Καστοριάς, οδός Ορεστείων επί του πεζοδρομίου και μέσω της οδού Θωμαΐδος Λιμπανίας που διέρχεται από τα «Ψαράδικα», τερματισμός στην Πλατεία Μακεδονομάχων.

Ο χάρτης της διαδρομής των 30 χιλιομέτρων

Παράλληλα με τον αγώνα των 30 χλμ. θα διεξαχθεί και αγώνας μικρότερης απόστασης με την επωνυμία 1ος Αγώνας Δρόμου Μαυριώτισσας 10 χλμ.Ώρα εκκίνησης: 9:30 π.μ. 
Η εκκίνηση και ο τερματισμός κι αυτού του αγώνα θα  πραγματοποιηθούν από τη Λεωφ. Κύκνων στην Κεντρική Πλατεία της Καστοριάς ενώ η διαδρομή καλύπτει  περιμετρικά τη χερσόνησο της Μαυριώτισσας και συμπληρώνει μία απόσταση
10 χλμ.

H ιστοσελίδα της διοργάνωσης : http://www.kastorialakerun.gr/index.htm

Ο χάρτης της διαδρομής των 10 χιλιομέτρων

 

19ος  Δρόμος Υγείας 16,5 χλμ. στον Βόλο

Για 19η  συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην πόλη του Βόλου, την Κυριακή 20Μαΐου από την Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Βόλου  και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου,  ο Δρόμος Υγείας 16,5 χλμ., με τη συμμετοχή των συμπολιτών μας και αθλητών από όλη την Μαγνησία, αλλά και  δρομείς από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Για άλλη μια φορά το σύνθημά μας είναι «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» και μέσα από αυτούς τους αγώνες, αλλά και τέτοιου είδους εκδηλώσεις οι συμπολίτες μας   οδηγούνται  στον χώρο  του  αθλητισμού  για έναν  υγιεινό, αλλά και ξεχωριστό τρόπο  ζωής. Όσοι συμμετέχουν, θα διανύσουν μια θαυμάσια διαδρομή, που πραγματοποιείται δίπλα στη θάλασσα, απολαμβάνοντας το όμορφο τοπίο .

Καλούμε όλο τον κόσμο που αγαπάει το δρόμο αντοχής και την υγιεινή ζωή να έρθει και να συμμετάσχει στον 19ο  δρόμο υγείας  που είναι  πλέον θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας. Όσοι συμμετέχουν στον αγώνα θα πρέπει να έχουν εξετασθεί πρόσφατα από γιατρό και να τρέξουν με δική τους ευθύνη.

Στους νικητές θα απονεμηθούν κύπελλα, μετάλλια και τιμητικά διπλώματα,  ενώ θα χωριστούν σε ηλικιακές κατηγορίες ως εξής: Μέχρι 19 ετών, από 20 έως 29 ετών, από 30 έως 39 ετών, από 40 έως 49 ετών, από 50 έως 59 ετών και από 60- 69 ετών και από 70 ετών και άνω.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 09.30π.μ.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ.Εκκίνηση Εκθεσιακό Αθλητικό Κέντρο στο Πεδίο του Αρεως-Πευκάκια-Αλυκές-Δημ.Υπαλλήλων και επιστροφή με τερματισμό το Εκθεσιακό Αθλητικό Κέντρο.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Ν.Π.Ι.Δ.  Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ
ΔΗΜΟΥ   ΒΟΛΟΥ
Γ. ΔΗΜΟΥ & ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ
Τ.Κ. 38333

2ο Πράσινος Ημιμαραθώνιος

Ο Αθλητικός Σύλλογος Λευκάδας “Φίλανδρος” σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ Δυτ. Στερεάς, τον Δήμο Λευκάδας, την Περιφέρεια και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων προκηρύσσει τον 2ο Πράσινο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου, 21.100 μέτρα και τον 2ο Λαϊκό Δρόμο Υγείας 5000 μέτρων. Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 27 Μαΐου 2012
Σημείο εκκίνησης – τερματισμού: Πάρκο Παραλίας Λευκάδας.
Ώρα εκκίνησης: 09:00 π.μ
Διαδρομή αγώνα: Η διαδρομή είναι επίπεδη, ασφάλτινη και το μεγαλύτερο μέρος της οποίας βρίσκεται σε περιβάλλον μεγάλης οικολογικής σημασίας. Η διαδρομή είναι μετρημένη και θα αναγράφεται ανά 1 χιλιόμετρο. Καθ’ όλο το μήκος της θα είναι φυλασσόμενη από την Τροχαία, το Λιμενικό Σώμα και την Δημοτική Αστυνομία Λευκάδας.
Κανονισμοί: Ισχύουν οι κανονισμοί του ΣΕΓΑΣ.
Δήλωση συμμετοχής:
Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα μπορεί να γίνεται με τους παρακάτω τρόπους:
α) Απευθείας με ηλεκτρονική μορφή στο http://www.filandros.com.
β) Με φαξ στο τηλέφωνο             26450-25230       (Υπ´ όψιν κας Αραβανή Σοφίας).
Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή θα πρέπει ο κάθε αθλητής και αθλήτρια να έχει δηλωθεί μέχρι την Παρασκευή 18/05/2012. Όσοι προσέλθουν την ημέρα του αγώνα δίχως προηγηθείσα συμμετοχή ή δηλώσουν πέραν της ημερομηνίας λήξης των εγγραφών, δεν θα πάρουν αριθμό και δεν θα αναφέρονται στα αποτελέσματα.
Κόστος συμμετοχής: Ο κάθε αθλητής των 21 χιλιομέτρων θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 5 Ευρώ με την παραλαβή του αριθμού του.
Βραβεύσεις: Θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης και στους 2 αγώνες. Επίσης στον ημιμαραθώνιο δρόμο θα βραβεύονται οι 3 πρώτοι κάθε κατηγορίας όπως αναγράφονται παρακάτω. Οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης δεν θα βραβεύονται στις επιμέρους κατηγορίες. Σε όλους τους δρομείς και των 2 Αγώνων (21.1 χλμ και 5 χλμ) που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα.

ΑΝΔΡΩΝ
Έως 34 ετών   ,35 – 39 ετών   ,40 – 44 ετών   ,45 – 49 ετών  , 50 – 54 ετών   , 55 – 59 ετών   , 60 ετών και άνω

ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Έως   30 ετών  , 31 – 40 ετών   ,41 ετών και άνω

Κατηγορίες 21.1 χιλιομέτρων:

Κατηγορία θα συγκροτείται εφόσον συμμετέχουν τουλάχιστον 6 αθλητές. Σε αντίθετη περίπτωση η κατηγορία θα συγχωνεύεται την αμέσως επόμενη, ή στην προηγούμενη αν πρόκειται για την τελευταία.

Γενικά:
Οι αριθμοί συμμετοχής θα δοθούν στην Αφετηρία μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (07:00–08:00πμ) και την προηγουμένη των Αγώνων από τις 4-8μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας (πρώην Δημαρχείο). Στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο θα υπάρχει Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση. Την προηγούμενη του Αγώνα και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί Pasta Party για το οποίο θα υπάρχει ενημέρωση κατά την παραλαβή των αριθμών.
Κάθε 2.5 χλμ. περίπου σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί με νερά (2ο, 5ο, 7.5ο, 10ο, 13ο, 15ο, 18ο, χιλιόμετρο), ενώ στο 10ο θα υπάρχει και ισοτονικό. Οι αγώνες θα γίνουν με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Όλοι οι Δρομείς θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα.

ΑΝΔΡΩΝ

1. Έως 34 ετών  ,35 – 39 ετών  , 40 – 44 ετών  , 45 – 49 ετών  ,50 – 54 ετών , 55 – 59 ετών  , 60 ετών και άνω

ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1. Έως 30 ετών  ,31 – 40 ετών  ,41 ετών και άνω

Κατηγορία θα συγκροτείται εφόσον συμμετέχουν τουλάχιστον 6 αθλητές. Σε αντίθετη περίπτωση η κατηγορία θα συγχωνεύεται στην αμέσως επόμενη, ή στην προηγούμενη αν πρόκειται για την τελευταία.

η γραμματέας

Μαριάννα Κοψιδά

ο πρόεδρος
Σπυρίδων Μαραγκός

Η ιστοσελίδα του αγώνα :http://filandros.com/

Ο χάρτης της διαδρομής του Πράσινου Ημιμαραθωνίου στην Λευκάδα

Για να δηλώσετε συμμετοχή  σε οποιονδήποτε από τους 3 παραπάνω αγώνες καλέστε στο 2431072170.Για αποστολή με λεωφορείο θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 20 δηλώσεις συμμετοχής ανά αγώνα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.