Όλοι στον «9ο Ημιμαραθώνιο Ράξας»

raxa

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο «9ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Ράξας».Ένας από τους τρείς αγώνες μαζικού αθλητισμού που γίνονται στο νομό μας .Ο αγώνας μέχρι πριν από λίγα χρόνια ονομάζοταν «Ημιμαραθώνιος Δήμου Παραληθαίων» μιας και ο δήμος της τότε περιοχής ήταν υπεύθυνος για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα.Μετά την αλλαγή των δήμων τα χωριά από τα οποία περνά ο αγώνας άλλαξαν δήμο και εντάχθηκαν στον δήμο Τρικκαίων. Αυτό δεν εμπόδισε τα παιδιά από την Ράξα κυρίως ,αλλά και από τα γύρω χωριά που περνάει ο αγώνας να δώσουν το μεράκι τους και να κρατήσουν τον αγώνα ζωντανό .Περισσότεροι από 200 δρομείς κάθε χρόνο δίνουν το παρόν στον αγώνα από πολλά μέρη της Ελλάδας.Έρχονται δρομείς από όλη την Θεσσαλία και όχι μόνο.Φέτος για πρώτη φορά έχει ναυλωθεί και λεωφορείο από την Αττική για να έρθουν δρομείς στον Ημιμαραθώνιο.Επίσης φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί και αγώνας 7 χλμ.. Οπότε την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου   ραντεβού στην Ράξα. Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα :

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 9ΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Τ.Κ. ΡΑΞΑΣ

 (Δ.Ε. ΠΑΡΑΛΗΘΑΙΩΝ– Δ. ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ)

                                          

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

 Η επιτροπή Διοργάνωσης  προκηρύσσει τον 9ο ημιμαραθώνιο αγώνα Δρόμου, αγώνα Δρόμου 7 χλμ. και   αγώνα Δρόμου για παιδιά ηλικίας έως 15 ετών

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 16  Δεκεμβρίου 2012

  • Ημιμαραθώνιος Δρόμος

Σημείο εκκίνησης-τερματισμού:  Κεντρική Πλατεία  τοπικού Διαμερίσματος Ράξας Δήμου Τρικκαίων.
Ώρα εκκίνησης: 11:00 π.μ.

Απόσταση αγώνα: 21.1 χλμ.

 

Περιγραφή διαδρομής αγώνα: Εκκίνηση  από το Τ.Δ. Ράξας  ακολουθούμε την  ασφαλτοστρωμένη δημοτική οδό προς Τ.Δ. Ριζώματος  συνέχεια προς το Τ.Δ. Πλατάνου. Μέσω του οικισμού Χαϊδεμένης και πριν τον οικισμό Περδικοράχης αφήνουμε την ασφαλτοστρωμένη οδό και δια της χωμάτινης αγροτικής οδού μήκους δύο (2) χιλιομέτρων επιστρέφουμε στο Τ.Δ. Ράξας με  τερματισμό το σημείο  αφετηρίας. Η διαδρομή στο πρώτα οκτώ χιλιόμετρα είναι επίπεδη, από το όγδοο (8) έως το δέκατο (10) ανηφορική από το δέκατο(10) έως το δέκατο τέταρτο (14) κατηφορική και η συνέχεια της επίπεδη.

Σημείωση: Η διαδρομή είναι μετρημένη όπως επίσης καθ΄ όλο το μήκος της θα είναι φυλασσόμενη από την Τροχαία. Ο αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν τέσσερις σταθμοί τροφοδοσίας ανά 5ο χλμ.  με νερό. Στον τερματισμό  θα υπάρχει νερό  και μπουφές με τοπικά εδέσματα.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 16 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Εγγραφές για την συμμετοχή μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά με το  email    triantgeo@ath.forthnet.gr  το αργότερο μέχρι την  Παρασκευή  14 Δεκεμβρίου.

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε  3 ώρες . Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης με κύπελλα .

Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες: ανδρών: έως 29 , 30-34, 35-39,  40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70+.  γυναικών: έως 29 , 30-39, 40-49, 50-59, 60+ ετών με  μετάλλια.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής θα βραβευθεί με κύπελλο.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.

Σημείωση: Για να πραγματοποιηθεί βράβευση σε μία κατηγορία θα πρέπει να έχουν τερματίσει τουλάχιστον τρεις (3) δρομείς στην ίδια κατηγορία, διαφορετικά η κατηγορία συγχωνεύεται με την επόμενη ηλικιακή κατηγορία. Εξαίρεση αποτελεί η κατηγορία 70+ όπου θα γίνει η βράβευση κανονικά και με λιγότερους από 3 δρομείς.

Οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης εξαιρούνται των κατηγοριών.

  • Αγώνας δρόμου  7 χλμ.

Σημείο εκκίνησης-τερματισμού:  Κεντρική Πλατεία  τοπικού Διαμερίσματος Ράξας Δήμου Τρικκαίων.
Ώρα εκκίνησης: 10:45 π.μ.

Απόσταση αγώνα: 7 χλμ.

Περιγραφή διαδρομής αγώνα: Εκκίνηση  από το Τ.Δ. Ράξας  ακολουθούμε την  ασφαλτοστρωμένη δημοτική οδό προς Τ.Δ. Ριζώματος  μετά την γέφυρα στρίβουμε δεξιά προς  οικισμό Χαϊδεμένης και ακολουθούμε την

διαδρομή του ημιμαραθωνίου μέχρι το τέλος της στην πλατεία της Ράξας.

Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχει  1 σταθμός  τροφοδοσίας   με νερό. Στον τερματισμό  θα υπάρχει νερό  και μπουφές με τοπικά εδέσματα.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 16 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Εγγραφές για την συμμετοχή μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά με το  email    triantgeo@ath.forthnet.gr  το αργότερο μέχρι την  Παρασκευή  14 Δεκεμβρίου.

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε  1 ώρα . Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες: Θα βραβευθούν μόνο οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης  με  μετάλλια.

Ο 1ος άνδρας και η 1η γυναίκα θα πάρουν επιπλέον και κύπελλα.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.

  • Αγώνας  δρόμου για παιδιά ηλικίας έως 15 ετών

Ο αγώνας  θα  ξεκινήσει μετά τον τερματισμό και του τελευταίου αθλητή του ημιμαραθωνίου δρόμου που εκτιμάται  2:30  περίπου ώρες μετά την εκκίνηση.  Έγγραφες συμμετοχές μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι και μισή ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα. Απαραίτητη θεωρείται η έγγραφη συναίνεση του κηδεμόνα.

Οι  συμμετέχοντες θα αγωνιστούν  χωριστά ανά  φύλο (αγόρια-κορίτσια) ως εξής:

Ηλικίες 4-5-6 ετών : αγώνας 100 μ.

Ηλικίες 7-8-9 ετών : αγώνας 400 μ.

Ηλικίες 10-11-12 ετών : αγώνας 600 μ.

Ηλικίες 13-14-15 ετών : αγώνας 1000 μ.

Θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι κάθε κατηγορίας με μετάλλια ενώ  για το 1ο αγόρι και το 1ο κορίτσι κάθε κατηγορίας  θα δοθούν επιπλέον και κύπελλα (εκτός από την 1η κατηγορία 4-5-6 ετών όπου θα δοθούν μετάλλια)

Σε όλα τα παιδιά που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.

Για  δηλώσεις συμμετοχής :

στο email

 triantgeo@ath.forthnet.gr

(οι δρομείς να αναγράφουν ονοματεπώνυμο , έτος γέννησης, σύλλογο)

Πληροφορίες στα

Τηλ.    6977190493 ,  2431088078     Μπαρτζιώκας Λάκης

 6937419664 ,  2431085458   Φαγκρίδας Αθανάσιος

* ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δρομείς της Αττικής ότι έχει ναυλωθεί λεωφορείο την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 για όσους επιθυμούν να μεταβούν στο Νομό Τρικάλων στο Τ.Δ. της Ράξας για τον Ημιμαραθώνιο και τον Αγώνα 7 χλμ.

Η αναχώρηση  έχει προγραμματιστεί στις 4 π.μ. από το Δημαρχείο της Ν. Μάκρης με ενδιάμεσο σταθμό το Πεδίο του Άρεως όπου το λεωφορείο στις 5 π.μ. θα παραλάβει και τους υπόλοιπους δρομείς.

Αν ο αριθμός των ενδιαφερομένων είναι  περί τους 55 δρομείς και συνοδούς  το κόστος θα ανέρχεται σε 15€ το άτομο.

Προσοχή οι θέσεις θα πρέπει να έχουν κλειστεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ.

22940-98696  Καραβασίλης Βλάσης

22943-02334,  6945947655  Μελέκος Γιώργος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.