Η αναλυτική προκήρυξη του Ημιμαραθωνίου Καλαμπάκα – Τρίκαλα , Θαν. Σταμόπουλος & του αγώνα 5 χλμ.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

13ου Αγώνα Δρόμου 21,1 χλμ.

Καλαμπάκα-Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος»

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων διοργανώνει τον 13ο Αγώνα Δρόμου 21,1 χλμ. Καλαμπάκα-Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος» ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), και με συνδιοργανωτές τους Δήμους Τρικκαίων και Μετεώρων. Παράλληλα με τον Αγώνα Δρόμου 21 χλμ. θα διεξαχθεί  αγώνας 5 χλμ μέσα στην πόλη των Τρικάλων. Ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων ορίστηκε η Κυριακή 13 Μαρτίου 2022.

Στη διοργάνωση του αγώνα, θα εφαρμοστούν οι κανόνες και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, τηρώντας το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου εκτός Σταδίου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στο πλαίσιο υλοποίησης των κανόνων και του Πρωτοκόλλου διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας, μπορούν να εγγραφούν και να συμμετέχουν στη διοργάνωση σε ποσοστό τουλάχιστον 95% οι δρομείς που θα έχουν σε ισχύ έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού και οι έχοντες έγκυρο πιστοποιητικό νόσησης COVID-19 έως και την ημέρα του αγώνα και σε ποσοστό έως 5% μη εμβολιασμένοι συμμετέχοντες . Οι ήδη εγγεγραμμένοι ανεμβολίαστοι έχουν φτάσει το όριο του 5% που προβλέπεται .Αυτό σημαίνει ότι όσοι ανεμβολίαστοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ , αλλά ΔΕΝ γίνονται πλέον νέες εγγραφές για ανεμβολίαστους λόγω πληρότητας του ορίου όπως και αναγράφουμε . Οι μη εμβολιασμένοι ενήλικοι συμμετέχοντες (18 ετών και άνω) δύναται να συμμετάσχουν με προσκόμιση PCR εντός 72 ωρών ή RAPID TEST εντός 48 ωρών. Οι μη εμβολιασμένοι ανήλικοι συμμετέχοντες (έως 18 ετών) με την προσκόμιση SELF TEST εντός 24 ωρών από την ημέρα έναρξης του αγώνα.  Όλα τα παραπάνω ισχύουν με την τελευταία ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στις 31/01/2022.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γενικά θέματα – Πληροφορίες:info@trikalahalfmarathon.org
Θέματα Εγγραφών Αγώνων: registrations@trikalahalfmarathon.org

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 10:00-13:00 ΚΑΙ 18:00-20:00

Πληροφορίες αγώνα : Λίπας Χρήστος , Τηλ.: 6932207380

                                    Νταούλας Δημήτριος , Τηλ. : 6906465750

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

ΑΓΩΝΑΣΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣΗΜΕΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ
21,097 ΧΛΜ10:00ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ-ΤΡΙΚΑΛΑ
5 ΧΛΜ.10:00ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ-ΤΡΙΚΑΛΑΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ-ΤΡΙΚΑΛΑ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 21 ΧΛΜ

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

  • Εκκίνηση: στις 10:00 π.μ. Κεντρική την πλατεία Καλαμπάκας (πλατεία Ρήγα Φεραίου)
  • Τερματισμός: Κεντρική πλατεία Τρικάλων (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου)

Η συνολική απόσταση της διαδρομής είναι 21,1 χλμ. (πιστοποιημένη από την AIMS) με αφετηρία την Καλαμπάκα και τερματισμό την κεντρική πλατεία Τρικάλων, σε ασφάλτινο δρόμο και με κλίση ελαφρώς κατηφορική σε όλο το μήκος της.

Διαδρομή αγώνα: Εκκίνηση πλατεία Ρήγα Φεραίου Καλαμπάκα επί της οδού Τρικάλων με κατεύθυνση προς τα Τρίκαλα. Οι αθλητές κινούνται κατόπιν στη δεξιά λωρίδα της εθνικής οδού Τρικάλων Καλαμπάκας και προς το άκρο αυτής έως τη διασταύρωση των Αγίων Θεοδώρων στο 7ο χιλιόμετρο. Εκεί μπαίνουν στον παράδρομο και συνεχίζουν μέχρι την είσοδο της πόλης των Τρικάλων στον παράδρομο. Κατόπιν κινούνται στην οδό Καλαμπάκας έως την οδό Ηπείρου διασχίζουν τη γέφυρα και από εκεί εισέρχονται στην οδό Στρατηγού Σαράφη έως την  πλατεία Ηρώων πολυτεχνείου στο κέντρο των Τρικάλων όπου είναι ο τερματισμός.

Σταθμοί ανεφοδιασμού και υδροδοσίας στα 5χλμ , 10χλμ , 15χλμ , 18χλμ και στον τερματισμό.


ΑΓΩΝΑΣ 5 ΧΛΜ

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

  • Εκκίνηση : στις 10:00 π.μ. από την Κεντρική πλατεία Τρικάλων
  • Τερματισμός : Κεντρική πλατεία Τρικάλων

Διαδρομή αγώνα 5 χιλιομέτρων: Εκκίνηση κεντρική πλατεία Τρικάλων Ηρώων Πολυτεχνείου με κατεύθυνση προς την οδό Στρατηγού Σαράφη. Μετά την γέφυρα συνεχίζουν στην οδό Ηπείρου και ΟΧΙ στην οδό ΛΑΚΜΩΝΟΣ. Συνεχίζουν στην οδό Καλαμπάκας έως το νούμερο 98 όπου βρίσκεται η αντιπροσωπεία του καφέ EXCELSIOR. Εκεί οι δρομείς κάνουν ανάστροφη και επιστρέφουν από την οδό Καλαμπάκας, Ηπείρου,  Στρατηγού Σαράφη στην κεντρική πλατεία Τρικάλων όπου είναι και ο τερματισμός.

Σταθμοί ανεφοδιασμού και υδροδοσίας στα 2,5χλμ και στον τερματισμό.


ΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 21 ΧΛΜ. & ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 5 ΧΛΜ.

ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Α) Οι εγγραφές για τον  Αγώνα Δρόμου 21 χλμ. και τον Αγώνα 5 χλμ. θα ανοιξουν για συγκεκριμένο αριθμό θέσεων στις 7 Φεβρουαρίου 2022 και θα γίνονται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα

Ο επίσημος ιστότοπος της διοργάνωσης είναι ο κάτωθι:

https://www.trikalahalfmarathon.org

Β) Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (κιόσκι) που θα τοποθετηθεί επί της οδού Ασκληπιού πλησίον του Δημαρχείου.

Ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκεύη 10:00 – 13:00 και Σάββατο 10:00 – 14:00

Γ) Στα γραφεία του συλλόγου στο αθλητικό πάρκο Αγίου Γεωργίου.

Ώρες λειτουργίας Τρίτη και Πέμπτη 17:00 – 19:00

ΛΗΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

*Για οποιαδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επικοινωνούν με την διοργάνωση :

Με αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: registrations@trikalahalfmarathon.org

ή στα παρακάτω τηλ.επικοινωνίας :

 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ  κ.ΜΟΥΧΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ6936503805
ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ  κ.ΓΙΟΝΤΖΗΣ ΒΥΡΩΝ6946905953
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΓΩΝΑ    κ.ΜΟΥΧΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ6936503805

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 10:00-13:00 ΚΑΙ 18:00-20:00

ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Το κόστος εγγραφής για τους αγώνες των 21 χλμ και 5χλμ είναι :

ΕΙΔΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ21 ΧΛΜ.ΑΓΩΝΑΣ 5 χλμ
Ατομική Εγγραφή15 €15 €
Ομαδική Εγγραφή12 €12 €
ΛΗΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ07/03/202207/03/2022

Ομαδικές εγγραφές είναι για μέλη της ΕΟΣΛΜΑ- Υ( Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαικού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων ) όλης της χώρας που θα εγγράφονται ομαδικά καθώς και οι συμμετέχοντες σε ομαδική εγγραφή (5 ατόμων και άνω).

Ακυρώσεις : δεν θα είναι δυνατές, αλλά θα είναι δυνατή η μεταβίβαση της συμμετοχής σε άλλο δρομέα με δήλωση έως και μια εβδομάδα πριν τον αγώνα .

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληρώνουν το κόστος συμμετοχής τους στους αγώνες της διοργάνωσης με τους εξής τρόπους:

Πληρωμή με πιστωτική κάρτα (μπορεί να γίνει πληρωμή μέσω πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών)

Σημείωση: Σε περίπτωση που έχει τακτοποιηθεί η πληρωμή του αντιτίμου συμμετοχής και δεν έχετε λάβει email επιβεβαίωσης της εγγραφής σας , παρακαλούμε επικοινωνήστε άμεσα με την διοργάνωση μέσω email registrations@trikalahalfmarathon.org

ή τηλεφωνικά με τους

ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ :

  • ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ : 6936503805 – κ. ΜΟΥΧΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  • ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ : 6946905953 – κ. ΓΙΟΝΤΖΗΣ ΒΥΡΩΝ
  • ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΓΩΝΑ    : 6936503805 – κ. ΜΟΥΧΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΝΙΚΗΤΕΣ ΠΕΡΣΥΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Δωρεάν θα είναι η συμμετοχή των τριών πρώτων της γενικής κατάταξης ανδρών – γυναικών του Αγώνα Δρόμου 21,1 χλμ. του προηγούμενου έτους. Επιπλέον, στο νικητή της κατηγορίας των ανδρών και στη νικήτρια της κατηγορίας των γυναικών, θα υπάρχουν και οι παροχές της δωρεάν διαμονής.

Δωρεάν θα είναι και η συμμετοχή σε αθλητές με βάση τις επιδόσεις τους τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι δύο κατηγορίες και ανάλογα με αυτές θα υπάρχουν και κάποιες επιπλέον παροχές.

ΑΝΔΡΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β
Επίδοση Μαραθωνίου<2:25<2:40
Επίδοση 21 χιλιομέτρων<1:08<1:15
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ
Επίδοση Μαραθωνίου<2:50<3:10
Επίδοση 21 χιλιομέτρων<1:20<1:29

Οι Ελίτ Αθλητές/τριες μπορούν να εγγραφούν  μέσω αποστολής των στοιχείων τους (φωτοτυπία της ταυτότητάς τους κι αποδεικτικά των επιδόσεών τους) στο email των εγγραφών της διοργάνωσης: registrations@trikalahalfmarathon.org.

Στους Ελίτ Αθλητές/τριες της Κατηγορίας Α παρέχεται από τη διοργάνωση, δωρεάν διαμονή και συμμετοχή στον αγώνα , ενώ  στους αθλητές/τριες της Κατηγορίας Β  παρέχεται από τη διοργάνωση δωρεάν συμμετοχή στον αγώνα .

ΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Για λόγους ασφαλείας θα υπάρχει όριο συμμετοχών στον Αγώνα δρόμου 21 χλμ. , στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων .

ΑΓΩΝΙΣΜΑΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
21 ΧΛΜ.1300
5 ΧΛΜ.1300

ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΑ

Συνολικά οι παροχές στο δρομέα με την ολοκλήρωση της εγγραφής του είναι οι ακόλουθες:

1. Αριθμός συμμετοχής του αθλητή.

2. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση με τσιπ.

3. Αναμνηστικό εγχαραγμένο Μετάλλιο.

4. Αναμνηστικό τεχνικό T-Shirt

5. Παροχή νερού, ισοτονικών ποτών τζελ

6. Ιατρικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα.

7. Μεταφορά των δρομέων του Αγώνα Δρόμου 21 χλμ στην αφετηρία του αγώνα στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου στην Καλαμπάκα από την κεντρική πλατεία των Τρικάλων και επιστροφή μετά το τέλος του αγώνα.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Για την εξυπηρέτηση των δρομέων την ημέρα του αγώνα θα υπάρξουν λεωφορεία τόσο για τη μεταφορά των δρομέων από την κεντρική πλατεία Τρικάλων προς την Καλαμπάκα για την εκκίνηση του αγώνα, όσο και μετά το τέλος του αγώνα για την επιστροφή δρομέων από τα Τρίκαλα στην Καλαμπάκα. 

Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν το πρωί της Κυριακής από την κεντρική πλατεία Τρικάλων για την Καλαμπάκα από τις 7:30 έως τις 8:30 π.μ. αυστηρά και μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, λεωφορεία θα επιστρέψουν δρομείς στην Καλαμπάκα αμέσως μετά τις απονομές (στις 13:30 μ.μ. και στις 14:00 μ.μ. περίπου).

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Όσοι δρομείς επιθυμούν μπορούν να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στον ατομικό τους σάκο και να τον παραδώσουν στο όχημα, που θα υπάρχει ειδικά γι’ αυτό το σκοπό στην αφετηρία του αγώνα, αφού πρώτα  τοποθετήσουν τον αυτοκόλλητο αριθμό που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους και το chip χρονομέτρησης από τη γραμματεία του αγώνα.

Η παράδοση των προσωπικών αντικειμένων θα πρέπει να γίνει το αργότερο 20 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα. Η παραλαβή των προσωπικών αντικειμένων, αμέσως μετά τον τερματισμό, θα γίνεται από τους ίδιους τους δρομείς και από συγκεκριμένο φυλασσόμενο σημείο στην κεντρική πλατεία Τρικάλων, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους χρονομέτρησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Οι δρομείς θα πρέπει να τοποθετήσουν σε ευδιάκριτο σημείο τον αυτοκόλλητο αριθμό συμμετοχής και ο σάκος τους θα πρέπει να είναι καλά κλεισμένος. Επίσης συστήνεται να μην περιέχει σημαντικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα καθώς οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειάς τους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Οι αθλητές που αγωνίζονται στον Αγώνα Δρόμου 21.1 χλμ Καλαμπάκα – Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος» χωρίζονται σε ηλικιακές κατηγορίες, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:

ΑΝΔΡΕΣΓΥΝΑΙΚΕΣ
1Μέχρι 19Μέχρι 19
220-2420-24
325-2925-29
430-3430-34
535-3935-39
640-4440-44
745-4945-49
850-5450-54
955-5955-59
1060-6460-64
1165-6965 ετών και άνω
1270-74
1375 ετών και άνω

Αγώνες Συλλόγων – Ομάδων Δρομέων: Για τον Αγώνα Δρόμου 21,1 χλμ δρόμο και για τον αγώνα των 5 χλμ. θα υπάρξει ομαδική βαθμολογία και βράβευση των τριών πρώτων Συλλόγων-Ομάδων. Κάθε ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον πέντε (5) δρομείς (άνδρες ή γυναίκες) και η κατάταξη θα γίνεται με βάση το άθροισμα των καθαρών χρόνων τερματισμού των πέντε (5) πρώτων δρομέων κάθε ομάδας. Νικήτρια ομάδα θα είναι αυτή με τον μικρότερο χρόνο.

Επίσης υπάρχει και βράβευση για την πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή στον Αγώνα Δρόμου 21 χλμ αλλά και στον αγώνα 5 χιλιομέτρων

ΕΠΑΘΛΑ

Στους τρεις πρώτους και στις τρεις πρώτες της γενικής κατάταξης και στους/στις τρεις πρώτους/πρώτες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν ξεχωριστά μετάλλια και στους νικητές των κατηγοριών κύπελλα.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Στην φετινή διοργάνωση δεν θα πραγματοποιηθούν απονομές, λόγω του Υγειονομικού πρωτόκολλου.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΑΡΘΡΟ 1
Οι αγώνες 21 χλμ και 5χλμ. θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς που ορίζει η ομοσπονδία ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

ΑΡΘΡΟ 2
Ο αγώνας 21 χλμ. και 5χλμ. είναι ανοιχτός σε όλους τους δρομείς άνω των 18 ετών. 

Δρομείς άνω των 16 ετών στα 21 χλμ. και άνω των 12 ετών στα 5χλμ., θα μπορούν να συμμετάσχουν με αίτηση συμμετοχής και υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους. Υποβάλλονται από τον ασκούντα τη γονική μέριμνα και επιμέλεια γονέα. Με την υποβολή της αντίστοιχης αίτησης συμμετοχής θεωρείται ότι έχει δοθεί συναίνεση του γονέα για τη συμμετοχή του τέκνου στον Αγώνα.

Η κατάταξη των δρομέων θα γίνει και με ηλικιακές κατηγορίες .

• Οι δρομείς που συμμετέχουν στην διοργάνωση “ Αγώνας Δρόμου 21χλμ. Καλαμπάκα-Τρίκαλα Θανάσης Σταμόπουλος” γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται πλήρως τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους στη διοργάνωση, όσον αφορά σε πιθανές ζημιές ή βλάβη στην υγεία τους.

• Κάθε δρομέας συμμετέχει στη διοργάνωση “ Αγώνας Δρόμου 21χλμ. Καλαμπάκα-Τρίκαλα Θανάσης Σταμόπουλος” με δική του ελεύθερη βούληση.

• Κάθε δρομέας συμμετέχει στη διοργάνωση “ Αγώνας Δρόμου 21χλμ. Καλαμπάκα-Τρίκαλα Θανάσης Σταμόπουλος” με δική του ευθύνη και φέρει την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του όσον αφορά στη φυσική του κατάσταση και την ικανότητά του να συμμετάσχει.

• Η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης “ Αγώνας Δρόμου 21χλμ. Καλαμπάκα-Τρίκαλα Θανάσης Σταμόπουλος” δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους βλάβης που μπορεί να υποστεί συμμετέχων στη διοργάνωση ή θεατής αυτής.

ΑΡΘΡΟ 3

Κάθε συμμετοχή θεωρείτε ως μη ακυρώσιμη και εμπεριέχει πλήρη αποδοχή των κανονισμών. Αθλητές που δε μπορούνε να πάρουν μέρος στον αγώνα μπορούν να μεταβιβάσουν την εγγραφή τους σε κάποιον άλλο δρομέα μέχρι τις 7  Μαρτίου 2022.

ΑΡΘΡΟ 4

Κάθε αθλητής του Αγώνα Δρόμου 21χλμ. και του αγώνα των 5χλμ. θα μπορεί να παραλάβει το τσιπ χρονομέτρησης (Bib), τον αριθμό, το Τ-Shirt και διάφορα άλλα αναμνηστικά του αγώνα, το Σάββατο, την προηγούμενη ημέρα του αγώνα από τις 10:00 – 19:00 στο χώρο λειτουργίας και έκθεσης του αγώνα, στην κεντρική πλατεία Τρικάλων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την παραλαβή των πακέτων συμμετοχής θα είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή το διαβατηρίου (ή οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης), καθώς και έγκυρο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή Νόσησης COVID-19. Για τους ανεμβολίαστους και τους ανήλικους θα είναι απαραίτητη η προσκόμιση των εγγράφων που περιγράφονται αναλυτικα στην αρχή της προκήρυξης (έγκυρη ιατρική βεβαίωση). Σημειώνεται ότι, χωρίς την επίδειξη όλων των παραπάνω ΔΕΝ είναι δυνατή η παραλαβή του αριθμού και του υλικού συμμετοχής του δρομέα.

Η παράδοση των (Bibs) και των αριθμών θα είναι δυνατή και την ημέρα του αγώνα στο χώρο της αφετηρίας στην κεντρική πλατεία Ρήγα Φεραίου Καλαμπάκας, όσον αφορά τον Αγώνα Δρόμου 21χλμ., ΕΩΣ ΚΑΙ μία ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα.

Για τον αγώνα 5 χλμ., μια ώρα πριν στην κεντρική πλατειά Ηρώων Πολυτεχνείου στα Τρίκαλα. Και στις δύο περιπτώσεις είναι απαραίτητη η παρουσίαση της επιβεβαίωσης εγγραφής και της αστυνομικής ταυτότητας.

Οι συμμετέχοντες δρομείς οφείλουν να φέρουν τον αριθμό συμμετοχής τους κατά την διεξαγωγή του αγώνα στο μπροστινό μέρος του θώρακά τους. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση είναι ενδεχόμενο να αποκλειστούν από τον αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 5

Προκειμένου να καταγραφεί ο χρόνος τερματισμού αλλά και οι ενδιάμεσοι χρόνοι των συμμετεχόντων και οι δρομείς να εμφανίζονται στα επίσημα αποτελέσματα του αγώνα, θα πρέπει όλοι οι δρομείς:

– Να φέρουν επάνω τους το chip χρονομέτρησης καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα σύμφωνα με τις οδηγίες της Οργανωτικής Επιτροπής – Το chip χρονομέτρησης βρίσκεται στο πίσω μέρος του αριθμού συμμετοχής του δρομέα. Κατά συνέπεια ο δρομέας θα πρέπει να φέρει επάνω του τον αριθμό συμμετοχής του καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

– Να περάσουν πάνω από όλους τους τάπητες χρονομέτρησης τόσο στην αφετηρία, τον τερματισμό του αγώνα όσο και στους ενδιάμεσους σταθμούς (εάν υπάρχουν).

Το chip χρονομέτρησης οι δρομείς το παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από την Γραμματεία του αγώνα (το chip χρονομέτρησης βρίσκεται στο πίσω μέρος του αριθμού συμμετοχής του δρομέα).

ΑΡΘΡΟ 6

Οι δρομείς του Αγώνα Δρόμου 21χλμ. θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους εντός 3 ωρών, ενώ των 5 χλμ. εντός μίας ώρας. Μετά το πέρασμα και του «αυτοκινήτου τερματισμού αγώνα» στον Αγώνα Δρόμου 21χλμ., οι συμμετέχοντες θα πρέπει να σεβαστούν την κυκλοφορία των οχημάτων και η συνέχιση του αγώνα γίνεται με δική τους ευθύνη.

ΑΡΘΡΟ 7

Η ασφάλεια των  αγώνων θα είναι υπό τον έλεγχο του Τμήματος Τροχαίας της Ελληνικής αστυνομίας και της Δημοτικής αστυνομίας Τρικάλων. Ιατρικές υπηρεσίες θα χορηγούνται από τον Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και από τους γιατρούς αγώνα, ενώ ο πρώτος σταθμός παροχής ιατρικών υπηρεσιών για τον Αγώνα Δρόμου 21χλμ. θα βρίσκεται στο 5χλμ.Οι επόμενοι σταθμοί θα βρίσκονται στο 10χλμ, 15χλμ., 18χλμ και στον τερματισμό. Στον αγώνα οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος με δική τους ευθύνη, ενώ για ιατρικούς λόγους οποιοσδήποτε αθλητής μπορεί να εμποδιστεί να συνεχίσει τον αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 8

Το σύστημα ChampionChip θα χρησιμοποιηθεί για τη χρονομέτρηση των αγώνων. Σε κάθε συμμετέχοντα θα δοθεί ένα τσιπ  χρονομέτρησης (Bib) την ώρα συλλογής των απαραίτητων για τη συμμετοχή του στον αγώνα.

Για τον έλεγχο των συμμετεχόντων θα υπάρχουν για τον Αγώνα Δρόμου 21χλμ. σταθμοί ελέγχου στην εκκίνηση, στο 10χλμ και στον τερματισμό, ενώ για τον αγώνα των 5 χλμ. στην εκκίνηση στο 2,5 χιλ. και στον τερματισμό.  Δρομείς που δε θα ακολουθήσουν τη διαδρομή και τα προβλεπόμενα  σημεία ελέγχου θα ακυρώνονται.

ΑΡΘΡΟ 9


Καταστροφή περιουσίας: Ο διοργανωτής απεκδύεται πάσης ευθύνης για καταστροφή, κλοπή, απώλεια, κτλ της προσωπικής περιουσίας των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες δε θα έχουν το δικαίωμα να στραφούν κατά του διοργανωτή για οποιαδήποτε καταστροφή που μπορεί να προκληθεί στον εξοπλισμό τους ή το όχημά τους.

ΑΡΘΡΟ 10


Οι συμμετέχοντες σαφώς και αποκλειστικά παραχωρούν στο διοργανωτή το ανέκκλητο δικαίωμα χρήσης του ονόματός τους, των στοιχείων τους, των φωτογραφιών τους ή οποιουδήποτε εγγράφου του αγώνα για μελλοντική εκμετάλλευση ή χρήση σε δικαστικές υποθέσεις , ρυθμιστικές αρχές, διαφήμισης ή χρήσης τους για στατιστικά δεδομένα.

ΑΡΘΡΟ 11


Ποδήλατα ή φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση του αγώνα θα είναι δυνατά μόνο μετά την έγκριση από την οργανωτική επιτροπή αγώνα και την έκδοση ειδικού πιστοποιητικού.

ΑΡΘΡΟ 12


Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν γνώση και αποδέχονται όλα τα άρθρα των κανονισμών ταυτόχρονα με την εγγραφή τους στον αγώνα . Επίσης οι συμμετέχοντες συμφωνούν με λόγο τιμής να μην επισπεύσουν την εκκίνηση και να καλύψουν την πλήρη απόσταση των αγώνων, πριν περάσουν τη γραμμή του τερματισμού.

ΑΡΘΡΟ 13

Ο αγώνας πραγματοποιείται την ήμερα που έχει οριστεί ως ημέρα διεξαγωγής του, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Μόνο σε περίπτωση εξαιρετικών συνθηκών ή άλλου γεγονότος ανωτέρας βίας έχουν το δικαίωμα η διοργανώτρια αρχή του αγώνα να αποφασίσουν την αναβολή εκκίνησης ή την ακύρωση του αγώνα .

ΑΡΘΡΟ 14

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του Αγώνα Δρόμου 21χλμ. , του αγώνα των 5 χλμ. και του παιδικού αγώνα καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία χρονομέτρησης. Τα ανεπίσημα αποτελέσματα θα αναρτηθούν άμεσα μετά τον τερματισμό στην ιστοσελίδα του αγώνα και τα επίσημα θα δημοσιευθούν τις επόμενες ημέρες του αγώνα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.