Η οργανωτική επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Καλαμπάκα – Τρίκαλα Θαν. Σταμόπουλος επέλεξε να παρουσιάσουν το τεχνικό T-shirt του 15ου Ημιμαραθωνίου δύο νέα παιδιά που ζούνε , σπουδάζουν και αθλούνται στην πόλη των Τρικάλων . Είναι αθλητές υψηλού επίπεδου μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων και τρέχουν για την ομάδα της Saucony Greece. Η Τρικαλινή Δήμητρα Ντάσκα και o Νέστορας Κολιός είναι δυο από τα πιο ελπιδοφόρα παιδιά στον χώρο των αποστάσεων με διακρίσεις ήδη στο παλμαρέ τους .Φέτος θα τρέξουν και οι δύο στα 5 χλμ. στις 10 Μαρτίου στα Τρίκαλα με μοναδικό στόχο την πρώτη θέση σε συνδυασμό με μια εξαιρετική επίδοση .
Ας τους γνωρίσουμε καλύτερα :
Η Δήμητρα Ντάσκα μεγάλωσε και ζει στα Τρίκαλα όπου σπουδάζει στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Τρίκαλων (Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) στο 1ο έτος . Αθλήτρια του Γ.Σ.Τρικάλων , την προπονεί ο κ. Δημήτρης Σούλας ένας σημαντικός άνθρωπος για την Δήμητρα που την έχει βοηθήσει πολύ στην μέχρι τώρα πορεία της. Επίσης, εκτός από τον σύλλογό της , την προσπάθεια της στηρίζει η ομάδα της Saucony GREECE .
Μεγαλύτερη της επιτυχία στην μέχρι στιγμής καριέρα της είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης στα 3000 μέτρα στους Πανελλήνιους αγώνες κάτω των 20 (Κ20) με επίδοση 10:01.
Πέρυσι συμμετείχε στον αγώνα των 5 χλμ. του Ημιμαραθωνίου Καλαμπάκα – Τρίκαλα Θαν. Σταμόπουλος όπου κατέκτησε την δεύτερη θέση με επίδοση 17:36 .
Για την εμπειρία της αυτήν μας είπε :
Μου άρεσε πολύ που έτρεξα στην πόλη όπου μεγάλωσα! Ήταν η πρώτη χρονιά που έτρεχα στον αγώνα των 5χλμ (καθώς παλιότερα έτρεχα στον παιδικό αγώνα των 1.000μ). Σίγουρα αυτός ο αγώνας είναι μια γιορτή για την πόλη μου και αυτό έκανε και κάνει την εμπειρία ακόμα πιο ξεχωριστή!
Τέλος στην ερώτηση αν θα την δούμε μελλοντικά κάποια στιγμή στον μεγάλο αγώνα των 21 χλμ. μας απάντησε :
Είναι το μόνο σίγουρο! Μου αρέσουν οι μεγάλες αποστάσεις κι αν όλα πάνε καλά στο μέλλον θα ήθελα πολύ να τρέξω. Όμως θεωρώ πως είναι ακόμα νωρίς για εμένα τα 21… το κάθε πράγμα στον καιρό του.
Ο Νέστορας Κολιός φοιτά στο 4ο έτος του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων . Κατάγεται από την πόλη των Ιωάννινων και τρέχει για τον ΑΓΣ Ιωαννίνων (Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Ιωάννινων) με προπονητή τον κ. Τσιγκούλη Θανάση .Μεγαλύτερή του επιτυχία αναμφισβήτητα η περσινή του νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα 3000 μέτρα στιπλ με επίδοση 9.08 (ατομικό ρεκόρ έχει 8:51) .Εξαιρετική επίδοση του Νέστορα και στο 5άρι με 14:41 , ενώ στην περσινή διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Καλαμπάκα-Τρίκαλα τερμάτισε στην 2η θέση στον αγώνα των 5 χλμ. με επίδοση 14:54.
Για την περσινή του εμπειρία στην διοργάνωση μας είπε :
Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία η συμμετοχή μου στον περσινό αγώνα των 5χλμ. .Μου άρεσε πολύ η διαδρομή, ενώ η συμμετοχή του κόσμου στην διοργάνωση ήταν εντυπωσιακή με περισσότερους από 1000 δρομείς να τερματίζουν στην κεντρική πλατεία μπροστά σε πλήθος κόσμου.
θα σε δούμε κάποια στιγμή στον μεγάλο αγώνα των 21 χλμ.;
Ναι κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό σίγουρα .
Ευχαριστούμε και τα δύο παιδιά και τους ευχόμαστε μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον.
Η φωτογράφιση των αθλητών έγινε από τον φίλο του Συλλόγου Οδυσσέα Δραγατογιάννη











