Διακρίσεις για δρομείς μας σε Karya Trail στον Όλυμπο , στο δάσος Κουρί στον Αλμυρό και στο Acheloos Run

Διακρίσεις για τρεις γυναίκες του Συλλόγου μας σε αγώνες που διεξήχθησαν στην χώρα μας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ιωάννα Μπάτζιου , Στεφανία Μπάκου και Έλενα Καπατσούλια ανέβηκαν στο βάθρο σε Karya Trail , 8o Λαϊκό Αγώνα στο δάσος Κουρί στον Αλμυρό Βόλου και 6ο Acheloos run στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας αντίστοιχα.

2η η Ιωάννα Μπάτζιου στον ορεινό Αγώνα Karya Trail 25 χλμ.

Ανάμεσα στην οροσειρά του κάτω Ολύμπου και του κύριου όγκου του θεϊκού βουνού, απλώνεται μια ειδυλλιακή κοιλάδα την οποία διαρρέει η Ζηλιάνα, ο αρχαίος ποταμός Συς. Στο βόρειο μέρος τούτης της κοιλάδας είναι κτισμένη η Καρυά, ένα πανέμορφο γραφικό χωριό του Ολύμπου . Εκεί βρέθηκαν τρεις δρομείς μας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και συμμετείχαν στον αγώνα 25χλμ. Karya Trail . Ο αγώνας διεξήχθη στην δυτική πλευρά του Ολύμπου σε μια πολύ όμορφη διαδρομή με 1500 μέτρα θετικής υψομετρικής διαδρομής . Την καλύτερη επίδοση από τους δρομείς μας πέτυχε ο Χάρης Καλλιάρας με επίδοη 3:24:41 , ενώ η διάκριση ήρθε για την Γιάννα Μπάτζιου που τερμάτισε δεύτερη γυναίκα με επίδοση 3:45:19 . Συμμετοχή και για τον Δημήτρη Αδάμο με επίδοση 4:48:40.

1η γενικής η Στεφανία Μπάκου στον αγώνα 5 χλμ. στο δάσος Κουρί

Στο δάσος Κουρί στον Αλμυρό Βόλου βρέθηκαν δύο δρομείς μας το απόγευμα του Σαββάτου για να λάβουν μέρος στον 8o Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Δάσους Κουρί που συμπεριελάμβανε αγώνες 5.000 μ.  & 10.000μ.  

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Δάσους Κουρί  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Αλμυρού και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου «Κένταυρος» .

Ο εξαιρετικά φιλικός για τον αγώνα καιρός, το χειροκρότημα ενθάρρυνσης του κόσμου προς τους δρομείς, η παρουσία των διαφόρων συλλόγων, η όμορφη και παράλληλα απαιτητική διαδρομή στο δάσος συνέθεσαν την εικόνα του 8ου  Λαϊκού Αγώνα Δρόμου.

1η γενικής η Στεφανία Μπάκου

Στον αγώνα των 5χλμ. ήρθαν και οι διακρίσεις για τους δρομείς μας ! Η Στεφανία Μπάκου ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για ακόμη μια φορά .Τερμάτισε πρώτη γυναίκα και 5η γενικής με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες αθλήτριες με επίδοση 21:13. Τέταρτος γενικής τερμάτισε ο Νικόλαος Μπάκος με επίδοση 20:36

Τρίτη γενικής η Καπατσούλια Έλενα στο Acheloos Run 10 χλμ.

Το Acheloos Run 2024 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Νεοχώρι Μεσολογγίου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο . Γιορτάζοντας την έκτη του έκδοση, το Acheloos Run συγκέντρωσε τους λάτρεις του αθλητισμού σε μια γιορτή του αθλητισμού με φόντο τον ποταμό Αχελώο και το μαγευτικό οικοσύστημά του.

Η έναρξη των αγωνισμάτων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 25 Μαΐου 2024, με τους αγώνες δρόμου 5 χιλιομέτρων, 10 χιλιομέτρων, 6 χιλιομέτρων δυναμικού βαδίσματος και 1000 μέτρων για μαθητές . Οι δρομείς διέσχισαν τη γραμμή τερματισμού στην πλατεία Ηρώων Νεοχωρίου.

Το πρωί της Κυριακής 26 Μαΐου 2024, δόθηκε η εκκίνηση του Hμιμαραθωνίου, . Η διαδρομή ξεκίνησε από την πλατεία Ηρώων Νεοχωρίου και κατέληξε στην παραλία του Λούρου, μια περιοχή με ιδιαίτερη περιβαλλοντική ευαισθησία, περνώντας μέσα από έναν μοναδικό υδροβιότοπο που είναι ενσωματωμένος στο δίκτυο Natura και στη συνθήκη Ramsar. Η περιοχή αποτελεί μέρος της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, η οποία ξεχωρίζει για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα της.

Στα αποτελέσματα είχαμε δύο συμμετοχές . Η Έλενα Καπατσούλια συμμετείχε το Σάββατο στον αγώνα των 10 χλμ. και με επίδοση 46:32 διακρίθηκε καθώς κατέκτησε την 3η θέση γενικής . Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Μπάμπη Πρεβέντα που τερμάτισε με επίδοση 1:30:17 δέκατος γενικής.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.