Ο Γιάννης Κόττας στον Ευχίδειο άθλο

Στον Ευχίδειο άθλο συμμετείχε ο δρομέας του Συλλόγου μας Γιάννης Κόττας στα τέλη του προηγούμενου μήνα .Ο αγώνας υπεράποστασης 215χλμ. από την πόλη των Δελφών στις Πλαταιές και επιστροφή στους Δελφούς διοργανώθηκε για 22η φορά . Αποτελεί έμπνευση από τον αρχαίο Έλληνα ημεροδρόμο Ευχίδα που μετά την μάχη των Πλαταιών και την συντριπτική νίκη των Ελλήνων πιο καθοριστική μάχη των Ελλήνων κατά των Περσών έπρεπε να πάει στους Δελφούς και να φέρει πίσω καθαρό και εξαγνισμένο πυρ από το ιερό του Απόλλωνα.

Ο Γιάννης κινήθηκε από την αρχή του αγώνα πολύ γρήγορα και βρισκόταν μαζί με τους πρώτους δρομείς. Στα μισά της διαδρομής στο 107,5 χλμ. στις Πλαταιές βρισκόταν στην 3η θέση και ξεκίνησε τον δρόμο της επιστροφής για τους Δελφούς. Διατήρησε την θέση του μέχρι το 144ο όπου και εγκατέλειψε την προσπάθεια καθώς αντεμετώπισε έντονους πόνους στον αυχένα .

Αν και δεν ολοκλήρωσε όλη την απόσταση οι διοργανωτές τον βράβευσαν για την κάλυψη της μισής διαδρομής Ευχίδειος άθλος Δελφοί – Πλαταιές 107,5 χλμ.

Πολλά συγχαρητήρια στον δρομέα μας και καλή αποθεροαπεία !